Friday 1 July 2011

Restoran Sambal Hijau

Restoran Sambal Hijau ni terletak di Kampung Sungai Penchala, kawan papa yang introduce kedai makan ni.Malam tu mama pulang lewat sebab ada training di KL. Lepas tu mama ngan Amiey kena plak jemput papa kat opis sebab papa  OT, so kitaorang carikla tempat makan area opis papa tu. Opis papa dekat Mont Kiara so, Sungai Penchala ni antara area yang dekatlah jugak dari opis papa Amiey. Sebelum ni Amiey pernah ajak tokde dan maksu Amiey (of course with mama n papa) pergi makan kat sini. Tapi masa tu waktu makan tengahari, lauk makan tengahari kat kedai memang banyak, ada macam-macam tetapi lebih pada masakan Negeri Sembilan, mcam ada gulai masak lemak macam2 ikan, udang, ikan keli salai, daging salai , telur itik dan sayur pucuk paku. ...ada banyak lagi tapi Amiey macam dah lupa hehe.Ikan bakar dan masak asam pedas pun ada. Harga kat kedai ni standard la x mahal n takla murah ..biasa-biasa jer

Tapi malam tu kitaorang try plak order masakan panas kat Sambal Hijau ni. Antara menu yang kami order...
Urat Masak Merah, telur bungkus dan tomyam. Yang special urat masak merah tu, memang susah nak jumpa kat kedai lain...kami pun x biasa makan, first time nak rasa ni hehehe.

                                                       Urat Masak Merah

First trial, urat ni boleh tahan sedap jugak,. Rasa  kenyal2 camtu la,. If ada yang dari pantai timur mungkin dah biasa makan urat keting ni,..."Rojak Kateh"...rojak masam manis yang guna urat keting ni memang femes kat Terengganu..


 
Tomyam Campur


Telur Bungkus

Kos makan malam kami pada malam tu ialah.........



No comments:

Post a Comment